központi telefonszám: icon phone kozponti
06-1/282-3159
Motor és alkatrész Áruház: icon phone alkatresz
06-1/282-4546
központi telefonszám: icon phone kozponti
06-1/282-3159
Motor és alkatrész Áruház: icon phone alkatresz
06-1/282-4546

Milyen szúnyoghálót érdemes rendelnem?

Minden szúnyogháló méretarányai és tulajdonságai különbözőek. A szúnyoghálók óriási választéka lehetőséget biztosít a legjobb megoldások kiválasztásához


Ablakokra a rolós vagy minipliszé függőleges mozgatású szúnyoghálót javasoljuk illetve a fix keretes szúnyoghálót.
Ajtókra a vízszintes mozgatású rolós, pliszé vagy minipliszé szúnyoghálókat ajánljuk, a zsanéros nyíló szúnyoghálósajtók, illetve tolókeretes szúnyoghálósajtók is tökéletes rovarvédelmet biztosítanak. Mindegyik típus lehet egy vagy kétszárnyas, a nyílás méretétől függően.

A különböző típusú szúnyoghálók mérethatárai különbözőek. A rolós szúnyoghálók egy tokba tekerednek fel, ami vagy az ablak tetején, vagy az ajtó függőleges részén helyezkedik el. A tokra merőlegesen egy-egy lefutósínben mozgatjuk a hálót, ablakoknál alul egy kiakasztó profilhoz lehet rögzíteni, vagy klikk-klakk-os megoldással a lefutósín alján megakad a háló, az ajtóknál pedig egy mágnescsík biztosítja az ajtó záródását.

Az ablakoknál lehet kombinált vagyis redőnnyel egybeépített változatot rendelni, ha még nem volt redőny eddig az ablakon, a már meglévő redőnyre utólag kívülről lehet rászerelni a rolós szúnyoghálót. Az ajtóknál kombi változat nem lehetséges, mert a redőny függőleges mozgatású az ajtón, a szúnyogháló pedig vízszintes. Amennyiben még nincs redőny az ajtón és szeretnénk, a minipliszé szúnyoghálót be lehet építeni a redőnnyel együtt, úgy hogy a minipliszé kerül a nyílászáró elé és kívül van a redőny. A rolós és a pliszé szúnyoghálót már csak a redőny szerkezetére , kívülre lehet felszerelni. A pliszé szúnyoghálóknak nincs tokja, harmonikaszerűen feltorlódik a pliszéháló, amikor betoljuk, és szétnyílik, amikor kinyitjuk. Rugós elemmel nem rendelkezik, bárhol megállítható. Akadálymentes közlekedést biztosít, az aljzatra csak egy 2mm-es megvezető sín kerül.

A minipliszé szúnyogháló kisebb profillal rendelkezik, mint a pliszé szúnyogháló, ennek megfelelően a háló is apróbb redőzetű. A zsanéros szúnyoghálós ajtók a hagyományos nyílóajtók szerint működnek, a szúnyoghálót lehet helyettesíteni úgynevezett kutyahálóval, ami egy erősebb anyagból készül, így a kisállat tartóknak ajánlott, illetve még az ajtó vízszintes megosztásával az alsó rész belemezelhető polikarbonáttal. A tolókeretes szúnyoghálós ajtók nagyobb méretű ajtónyílásra is javasolhatók, kisebb a helyigénye a nyíló ajtóval szemben.

A meglévő redőnyre egy külön tokkal rendelkező rolós szúnyogháló utólag felszerelhető. Ebben az esetben a redőny tokja alá szereljük a rolós szúnyogháló tokját és a szúnyogháló lefutósínje a redőny lefutósínjére kerül, értelemszerűen, így a redőny lesz közvetlenül az ablak előtt és a szúnyogháló pedig a redőnyön kívül, az ablaktól távolabb. Az ajtókra jellemzően a vízszintes mozgatású szúnyoghálókat szereljük, (Az ajtó méretéből adódóan nagy távolságban kellene mozgatni a szúnyoghálót fentről-le és vissza, ami igen kényelmetlen megoldás lenne) A vízszintes mozgatású szúnyoghálós ajtó a redőnyön kívülre van szerelve, ez lehet rolós, pliszé vagy minipliszé szúnyogháló egyaránt. A minipliszé szúnyoghálós ajtó a kis tokméretnek köszönhetően beszerelhető az ajtó és a redőny közé is!

image partner alukon
image partner somfy
image partner dickson
image partner sattler
image partner velux